Een persoonlijke video, speciaal voor jou Neem contact op

Universal Music

The Chainsmokers - Selfie Campagne

Personal video

In samenwerking met Universal Music Duitsland en de Amerikaanse DJ-act "The Chainsmokers" ontwikkelde Affectivity een campagne rondom de hit #selfie.

Een op het oog eenvoudige campagne, maar met een viraal effect tot gevolg. De campagne waarbij gebruikers 9 persoonlijke selfies konden uploaden om zo een persoonlijke selfie video van 30 seconden te creëren, werd in een week tijd ruim 140.000 keer gebruikt. ‘Selfie’, het woord van het jaar 2013 in Nederland, is inmiddels meer dan ingeburgerd.

Iedereen maakt tegenwoordig selfies. Het nummer van The Chainsmokers haakte hier ludiek op in met het nummer #Selfie. Het nummer scoorde hoog in de Nederlandse hitlijsten. In Duitsland genoot het nummer echter minder bekendheid. Reden voor Universal Duitsland om een online campagne op te zetten. Het idee van de actie was dat iedereen een eigen #Selfie videoclip kon laten ontwikkelen. 

De originele videoclip van The Chainsmokers is namelijk opgebouwd uit een aaneenschakeling van selfies. Door in te loggen met een Facebook account, werden de meest gelikete foto’s van dat account ingeladen. Hierna was er de mogelijkheid om in de negen foto’s nog wat aanpassingen door te voeren. Na het inzenden van de foto’s werd het filmpje ontwikkeld op de servers van Affectivity en hierna geplaatst op de timeline van de Facebook gebruiker.

MEER WETEN?

Stuur ons een bericht en we helpen je graag verder! Neem contact op